Waterzooi van witte vis
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
12
timer
20 min
restaurant
Voorgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediënten
1200 g visfilet (witte vis; kabeljauw, zalm, wijting, schol)
500 ml visbouillon
300 ml droge, witte wijn
1 prei
2 stengels bleekselder
4 wortelen
2 el selder (gehakt)
4 plakjes citroen
2 el peterselie (gehakt)
tijm
zout
peper
scheut room
bloem (voor 'beurre manié': bloem en boter in gelijke hoeveelheden)
boter (voor 'beurre manié': bloem en boter in gelijke hoeveelheden)
Bereiding
Snij de visfilet in blokjes van ongeveer dezelfde grootte en verwijder eventuele graatjes. Snij de prei in stukken van 2 cm. Snij de bleekselderij in reepjes en de wortels in plakjes. Leg alle gesneden groenten in een grote pan.
Voeg tijm, zout en peper, visbouillon en witte wijn toe. Breng aan de kook en leg de blokjes vis in de pan. Temper het vuur en laat de vis in zo'n 5 minuten gaar worden.
Verdeel de vis en de groenten over voorverwarmde diepe borden. Bind de bouillon met een beetje ’beurre manier’ (naar smaak). Strooi er de fijngehakte groene kruiden (peterselie en selderij) over en werk af met de room. Waterzooi eet je met mes, vork en lepel.
Lekker met warm brood en boter.
Waterzooi van witte vis is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Volkoren rijst met vis »
Groentenschotel met vis »
Gegrilde vis met venkel »
Gebakken vis met honingworteltjes »
Waterzooi van zalm en prei »
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst »
Waterzooi van zalmfilet met venkel »
Waterzooi van de Noordzee »