Scampispiesjes met amandelkorstje

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het paneermeel met het amandelpoeder, peper en zout. Klop de eiwitten los en haal de scampi’s eerst door het eiwit en dan door het paneermeel. Laat eventjes drogen. Prik ze per vier op een spiesje.
  • 2 Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn. Stoof de sjalotjes met het pepertje glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe, en blus met de witte wijn. Roer goed los. Laat tot de helft inkoken. Roer er de room door en laat lichtjes indikken.
  • 3 Kook de rijst. Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Meng ze, met de peterselie, door de rijst.
  • 4 Bak de scampispiesjes in een bodem arachideolie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Serveer de spiesjes (2 per persoon) met de amandelrijst en lepel er een beetje saus over. Geef de rest van de saus er apart bij.

Scampispiesjes met amandelkorstje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met amandelkorstje en bloemkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonettes met amandelkorstje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis met amandelkorstje en saffraansaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met amandelkorstje en gewokte asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met tabouleh
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige scampispiesjes
30 min
Bekijk recept