Patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de pompoen over een ovenplaat en meng er tijm, peper en zout en 1 el olijfolie door. Gaar 30 min.
  • 2 Snij de patrijzen op de rug open, draai om en druk ze plat. Kruid met peper & zout. Bak rondom bruin in olijfolie. Haal uit de pan en hou apart.
  • 3 Meng de honing door de cider. Deglaceer de vleespan met 2/3 van de cider. Laat even opkoken, roer er de fond door en laat 5 min. inkoken tot een stroperige saus. Kruid met peper & zout.
  • 4 Besprenkel de patrijs met 1/3 van de cider, kruid met peper en zout. Leg ze bij de pompoen op de bakplaat, met de borstkant naar boven. Laat nog 15 min. garen.
  • 5 Laat het vlees even rusten voor je het in stukken snijdt. Verdeel de patrijs over de borden, nappeer met de saus en geef de geroosterde pompoen erbij. Serveer met een takje tijm en kroketjes.

Patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept