Kippensoep met noedels

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui, halveer 'm en prik in elke helft 1 kruidnagel. Schil de wortelen, snij er 2 in grove stukken. Maak de prei schoon en snij het groen in grove stukken. Snij het preiwit en de resterende wortelen in julienne. Pel de sjalot en snij hem in ringetjes. Snipper de bieslook. 
  • 2 Doe de gesneden groenten, bouillonblokjes en peperbolletjes in een soeppan. Leg er de kipfilets en het kruidentuiltje bij. Overgiet met 1,5 l koud water en breng zachtjes aan de kook. Laat de kip 15 minuten pocheren (net onder het kookpunt). Neem de kip uit de bouillon en trek ze in stukjes. Giet de bouillon door een zeef.
  • 3 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Voeg het preiwit en de wortelen toe en stoof ze even mee. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  • 5 Doe de noedels en stukjes kip bij de soep en laat even verwarmen. Werk af met bieslook.

Kippensoep met noedels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept