Avocadosalade met zeevruchten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de zeevruchten schoon. Pel de scampi's. Snij inktvistubes kruislings in. Kook mosselen of andere schelpdieren kort gaar en haal ze uit de schelp. Hou alle zeevruchten apart. Pel de ui en snij'm in ringen. Pers de citroen. Halveer de avocado's. Haal de pit eruit. Schil de vruchten en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel meteen met citroensap.
  • 2 Verhit de olie in een pan en stoof er de uiringen en de zeevruchten kort in aan. Blus met de witte wijn en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • 3 Meng de zeevruchten met de blokjes avocado en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra citroensap. Verdeel over vier borden en serveer.

Avocadosalade met zeevruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip-avocadosalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept