Scampispiesjes met couscous

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het paprika- en gemberpoeder en roer er 2 el olijfolie door. Giet de marinade over de scampi’s, schep goed om en laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast. Prik ze op houten satéstokjes.
  • 2 Doe de couscous in een ondiepe schaal en overgiet met 250 ml licht gezouten kokend water. Laat 5 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork.
  • 3 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij ook de gegrilde paprika’s en de komkommer in blokjes. Hak de kruiden fijn.
  • 4 Klop de resterende olijfolie met het citroensap tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Meng de kruiden, groenten en de vinaigrette door de couscous.
  • 5 Laat de grillpan goed heet worden en bak de scampispiesjes gaar. Serveer ze met de couscous.

Scampispiesjes met couscous is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met tabouleh
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met amandelkorstje
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige scampispiesjes
30 min
Bekijk recept