Lichte pickles van lentegroenten

20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de azijn met de peperbolletjes, de gepelde knoflook, suiker, zout, mosterdzaad en venkelzaad. Voeg er het water aan toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zacht koken.
  • 2 Pel de sjalotten, schrap de worteltjes. Spoel de rest van de groenten. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de wortelen in niet te kleine stukken. Snij grotere raapjes in parten.
  • 3 Stoom de groenten apart beetgaar en doe ze in een grote inmaakpot (of in twee potten van 1 liter). Overgiet met de hete marinade. Sluit de pot goed af, draai ‘m om en laat ondersteboven afkoelen.
  • 4 De pickles zijn meerdere maanden houdbaar op een donkere, droge plek. Lekker als aperitiefhapje of bij koud vlees, gerookte vis of kaas.

Lichte pickles van lentegroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept