Appel-rabarbercrumble

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Spoel de rabarber en snij ’m in dunne plakjes. Meng ze en verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes (of een grote ovenschaal).
  • 3 Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Meng door de honing. Verdeel over de vormpjes en meng met de stukjes appel en rabarber.
  • 4 Meng het amandelpoeder met de suiker, bloem, havervlokken, amandelschilfers, boter en kaneel. Wrijf het tussen je handpalmen tot een kruimelig deeg (vergelijkbaar met paneermeel). Verdeel over de schaaltjes.
  • 5 Bak de crumble 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin is. Serveer koud of lauw. Lekker met een bolletje ijs erbij.

Appel-rabarbercrumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarbercrumble met aardbeiensalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoten
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeien-rabarbercrumble
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercrumble
0 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept