Bisque van langoustines en wortel

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de langoustines. Bewaar de staartjes tot gebruik in de koelkast. Hak de koppen en de schalen grof.
  • 2 Maak de ui, wortel en prei schoon. Snij ze in stukken en stoof ze 4 minuten in olijfolie. Doe er de langoustineresten, tomatenpuree, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven.
  • 3 Blus met de wijn en de visfumet, laat 20 minuten sudderen. Mix de bisque en doe ze door een zeef.
  • 4 Klop de room half op. Bak de langoustines kort in boter. Kruid ze met zout en cayennepeper. Prik ze aan spiesjes.
  • 5 Verdeel de bisque over glaasjes. Garneer met een lepeltje room en wat bieslook. Leg er een langoustinespiesje bovenop.

Bisque van langoustines en wortel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bisque van kreeft & garnalen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Bekijk recept