Panna cotta met aardbeiencoulis

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Snij de helft ervan in stukken en laat die met de marsala, poeder- en vanillesuiker zachtjes gaarkoken. Mix tot een gladde coulis en laat afkoelen in de koelkast.
  • 2 Breng de room aan de kook met de kristalsuiker en enkele druppels vanille-essence. Laat dan 10 minuten heel zachtjes sudderen en roer regelmatig, zodat de room niet aanbrandt.
  • 3 Week de gelatine in koud water en knijp uit. Verwarm de melk en los er de gelatine in op. Doe de gelatinemelk bij de room en meng goed.
  • 4 Schenk de panna cotta in glaasjes en laat afkoelen. Zet dan nog minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Snij de overblijvende aardbeien in stukjes. Schenk de coulis over de opgesteven panna cotta en garneer met stukjes aardbei. Werk af met een plukje munt.

Panna cotta met aardbeiencoulis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeientaart
Nagerecht
Bekijk recept
Meloenkoffertjes met ijs en aardbeiencoulis
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept