Kaastaart met aardbei en rabarber

6
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door.
  • 2 Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
  • 3 Klop de slagroom stijf met 6 el suiker en de vanillesuiker. Meng met de plattekaas. Week 12 g gelatine in koud water. Pers de citroenen en verwarm het sap.
  • 4 Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het citroensap. Roer het sap door het plattekaasmengsel. Schep het mengsel op de koekbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schil de rabarber, snij 'm in heel kleine blokjes. Breng de rabarber met de helft van de aardbeien, het sap van ½ limoen, 100 ml water en 4 el suiker aan de kook en laat gaarstoven. Week de resterende gelatine in koud water, knijp uit en los op in de warme coulis.
  • 6 Verdeel de rest van de aardbeien over de taart. Overgiet met de coulis. Zet in de koelkast tot ook de coulis opgesteven is.

Kaastaart met aardbei en rabarber is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept