Rabarber-abrikozenchutney

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rabarberstengels, snij ze in stukjes van 3 cm. Snij de abrikozen in reepjes. Pel de uien en snij ze in fijne partjes.
  • 2 Schil en rasp de gember. Spoel het pepertje, halveer en verwijder de zaadjes. Doe het samen met de gember, de ciderazijn en de suiker in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat 30 minuten op een vrij hoog vuur inkoken, tot een dik stroperige massa. Kruid met peper en zeezout.
  • 3 Verdeel de chutney over bokaaltjes. Druk goed aan met de rugkant van een lepel, zodat er geen luchtbellen meer inzitten. Sluit ze meteen hermetisch af.

Rabarber-abrikozenchutney is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-sandwiches met wildpaté en abrikozenchutney
45 min
Bekijk recept
Gepaneerde brie met abrikozenchutney
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pruimen-abrikozenchutney met kerrie
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept