Italiaanse Vitello tonnato

8
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en de look en snij in grove stukken. Schenk de wijn in een kookpot die juist groot genoeg is voor het vlees. Voeg knoflook, ui, laurier, tijm, salie, peper en zout toe.
  • 2 Breng de wijn aan de kook en laat vijf minuten inkoken tot de alcohol verdampt is.
  • 3 Leg het vlees in de wijn en pocheer 40 minuten op een zacht vuurtje. Zet het vuur uit en laat het vlees afkoelen in het kookvocht.
  • 4 Mix de eidooiers met de mosterd, ‘n scheutje citroensap en de zonnebloemolie tot een smeuïge mayonaise. Kruid met peper en zout.
  • 5 Mix de mayonaise met de tonijn, ansjovis, kappertjes en een scheutje citroensap tot een gladde saus. Breng eventueel nog op smaak met peper.
  • 6 Snij het vlees in dunne plakken en lepel er een dikke laag saus over. Serveer met kappertjes en rucola.

Italiaanse Vitello tonnato is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept