Meloensoepje met yoghurtcrème

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in koud water. Knijp uit en doe het blaadje met enkele druppels water in een kommetje. Laat smelten in de microgolfoven (10 à 15 seconden is al voldoende). Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker. Meng er de geraspte citroenschil door. Roer 1 à 2 el van de room door de gesmolten gelatine, en meng de gelatine vervolgens met de rest van de room. Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • 2 Halveer de meloenen en verwijder de zaadjes. Schil ze en snij het vruchtvlees in stukken. Mix het goed fijn.
  • 3 Verdeel het meloensoepje over vier kommetjes. Spuit in het midden een flinke toef van de yoghurtroom. Werk af met rood fruit, verse munt en wat gepofte rijst of een andere krokante afwerking naar keuze.

Meloensoepje met yoghurtcrème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegtaart Met Yoghurtcreme
30-60 min -
Bekijk recept
Meloen-yoghurtcrème met brickrolletje
120 min Nagerecht
Bekijk recept
soep van groene linzen met yoghurt
75 min Voorgerecht
Bekijk recept
Citroenrol.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

meloensoepje met ijs
10 min
Bekijk recept
Meloensoepje
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi-spiesjes met meloensoepje
20 min
Bekijk recept
Meloensoepje
20-30 min -
Bekijk recept