Varkensspiesjes met pindasaus (2)

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vlees in reepjes van 2 cm dik. 
  • 2 Vermeng 2 sjalotjes, knoflook, paprika, komijn, koriander, sojasaus, kokosmelk en olie tot een marinade en laat de vleesreepjes er minstens 2 uur in marineren. Neem ze eruit, laat ze uitlekken, en prik het vlees gegolfd aan houten spiesjes. Kruid af met peper en zout. Gril ze 4 minuten, en keer ze af en toe om. 
  • 3 Rooster de pinda’s in een pan zonder vet. Laat ze afkoelen en plet ze samen met het chilipepertje in een vijzel.
  • 4 Fruit de 2 overige sjalotjes glazig in olie. Voeg de pindakaas, curry, geplette pinda’s, citroenzeste en het citroensap toe. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Voeg kippenbouillon toe tot de saus romig is. 
  • 5 Leg de spiesjes op een bord met een partje limoen en serveer de pindasaus in een kommetje apart.

Varkensspiesjes met pindasaus (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde varkensspiesjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidige varkensspiesjes
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensspiesjes met honing-mosterdsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept