Conchiglie met spinazie

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Laat drogen op een keukenhanddoek. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • 3 Spoel de spinazie en laat hem slinken in een bodempje kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Hak de spinazie fijn. Druk er het overtollige vocht uit. 
  • 4 Pel en snipper de ui, fruit hem glazig in een klontje boter. Voeg er de spinazie aan toe en stoof nog even mee. Meng er de ricotta en de parmezaan door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
  • 5 Bestrijk de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Vul de pastaschelpen met het spinazie- ricottamengsel en leg ze in de saus. Hak de mozzarella fijn, bestrooi er de pasta mee. Schuif in de oven tot de mozzarella begint te smelten (of laat naar smaak goudgeel kleuren). Serveer meteen.met twee soorten kaas

Conchiglie met spinazie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Conchiglie met pompoen en feta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Super pastaslaatje ’Mamma mia’
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Conchiglie met ham en erwtjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Conchiglie met zalm en zalmeitjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept