Volkorenpasta met broccolipesto

4
35 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Spoel het basilicum en dep goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes. 
  • 3 Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en vang het kookvocht op. Dompel onder in koud water. Laat uitlekken. 
  • 4 Pureer de broccoli in de keukenmachine met 2 tot 3 el kookvocht, de hazelnootjes, de helft van het basilicum en de olijfolie. Voeg er de kaas aan toe en meng. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Voeg er eventueel nog wat extra kookvocht aan toe. 
  • 5 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Schep de warme pasta door de broccolipesto. Werk af met de rest van het basilicum en serveer.

Volkorenpasta met broccolipesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lekkerbekje met broccolipesto
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bistecca ai ferri con conchiglioni al pesto di broccoli (schelpenpasta met broccolipesto en runder entrecote)
45 min-
Bekijk recept
Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque focaccia met buffelmozzarella
15 min
Bekijk recept

Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van volkorenpasta met erwtjes, munt en ham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’s
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept