Vissoep (2)

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en droog de visfilets, snij ze in blokjes. 
  • 2 Maak de groenten schoon. Halveer en ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes. Snij de prei in ringen. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes. 
  • 3 Breng de visfumet aan de kook. Voeg de prei, de geriste tijmblaadjes en de worteltjes toe. Laat 4 tot 5 minuten sudderen. Doe er dan de vis, de tomaten en de garnalen bij. Laat op een suddervuurtje 6 tot 8 minuten verder garen tegen de kook aan. 
  • 4 Snij de sneetjes toastbrood in dobbelsteentjes. Bak ze knapperig en goudbruin in een klontje boter. Laat de croutons drogen op keukenpapier. 
  • 5 Roer de gehakte peterselie door de soep. Breng op smaak met peter, zout en vermout. Verdeel de soep over warme kommen of borden. Strooi er de croutons over en serveer.

Vissoep (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept