Wijtingburger
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediƫnten
4 stukken ciabatta
8 wijtingfilets
1 bosje waterkers
150 g bloem
2 eieren
paneermeel
1 citroen
frituurolie
3 eieren (hardgekookt, voor de saus)
1 eidooier (voor de saus)
2 el dijonmosterd (voor de saus)
1 el witte wijnazijn (voor de saus)
400 ml slaolie (voor de saus)
2 augurken (voor de saus)
2 el gezouten kappertjes (voor de saus)
2 el peterselie (gehakt, voor de saus)
2 el kervel (gehakt, voor de saus)
2 el dragon (gehakt, voor de saus)
peper (voor de saus)
zout (voor de saus)
Bereiding
Paneer de wijting: haal 'm door de bloem, dan door losgeklopt ei en dan door paneermeel.
Scheid bij de hardgekookte eieren de dooier van het wit. Doe de gekookte dooiers met de rauwe dooier in een maatbeker en doe er de mosterd en wijnazijn bij. Mix goed fijn. Giet er dan in een straaltje de olie bij tot de saus bindt. Breng op smaak met zout en peper.
Hak het gekookte eiwit fijn en roer het met de in stukjes gesneden augurken, de gespoelde kappertjes en de gehakte kruiden door de saus.
Spoel en droog de waterkers. Bak de visburgers in de frituurpan, op 180°C, in 4 à 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snij het brood open. Beleg het met waterkers, 2 wijtingburgers en een flinke lepel saus. Serveer met een partje citroen.
Wijtingburger is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker