Tarbot met crème van bloemkool

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze gaar in een mengsel van 50% melk, 50% water en een snuifje zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en mix ze in de blender met 2 à 3 el room tot een crème. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Laat de visbouillon in een pannetje tot de helft inkoken. Voeg 200 ml room toe en laat de saus verder inkoken.
  • 3 Leg de tarbotfilets met de grijze kant naar boven op het werkvlak, kruid ze met peper en zout, vouw de filets dubbel met de gekruide kant naar binnen. Bak ze aan beide kanten krokant in wat boter, zet het vuur zachter en bak nog even verder.
  • 4 Borstel de champignons droog schoon en snij ze in plakjes. Bak ze krokant in wat boter. Haal de vis uit de pan, strooi het broodkruim in de pan en bak het goudbruin en krokant.
  • 5 Klop de blokjes boter één voor één door de vissaus, tot ze mooi gebonden is.
  • 6 Lepel wat bloemkoolcrème op het bord, schik er de tarbot bij en werk af met de saus, champignons en crumble.

Tarbot met crème van bloemkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van tarbot
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot Met Tijmsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept