Parelhoen met noten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze met de melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 3 Bak het spek knapperig en meng het met een handjevol gehakte bieslook door de puree. Hou warm op een zacht vuur.
  • 4 Rooster de noten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
  • 5 Kruid de parelhoenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in boter. Strooi er de noten bij en zet 8 minuten in de oven.
  • 6 Borstel de paddenstoelen droog schoon, snij ze in stukjes. Bak ze in boter en kruid ze met peper en zout.
  • 7 Haal de parelhoenfilets uit de pan en hou warm. Blus de braadpan van het vlees met de wijn en de fond. Doe er de rozijnen bij en laat de saus tot de helft inkoken. Werk ze op met een nootje ijskoude boter.
  • 8 Snij de parelhoenfilets in niet te fijne plakken. Serveer met de puree en de paddenstoelen op voorverwarmde borden.

Parelhoen met noten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept