Zalmgratin met witloof en parmezaan

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het witloof schoon. Halveer het overlangs.
  • 2 Doe het witloof in een pan, samen met het citroensap en de boterblokjes. Strooi er een snuifje suiker over en giet 100 ml water erbij. Dek af en laat 20 minuten stoven tot het gaar is, maar nog wat krokant is. Schep in een vergiet en laat uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de zalm in blokjes.
  • 4 Los voor de saus het maïszetmeel op in wat koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Doe er het maïspapje bij en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5 Beboter een ovenschaal en leg er het witloof en de zalm in. Lepel er de saus over en bestrooi met de parmezaan. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Zalmgratin met witloof en parmezaan is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmgratin Gourmetrecept
- 10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmgratin
5 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept