Fazant met champignons

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin. Blus met de madeira en laat 30 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Draai het vlees geregeld om.
  • 2 Maak het witloof schoon. Halveer en stoof 30 minuten. Laat nog 10 minuten zachtjes verder garen. Bak intussen de champignons in een klontje boter, kruid met peper en zout.
  • 3 Voeg de wildglacé en de room aan de fazant toe. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • 4 Snij de filets in plakken. Serveer met champignons en witloof. Lekker met aardappelroosjes.

Fazant met champignons is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept