Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil 600 g aardappelen en snij in partjes. Schep om met 2 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout en schroei rondom dicht in boter of olie. Leg het in een ovenschaal met de rozemarijn, tijm en knoflookteentjes. Besprenkel met olijfolie en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Schuif de aardappelen mee in de oven.
  • 3 Schil de overige aardappelen, kook ze gaar en pureer.
  • 4 Breng de bouillon aan de kook. Doe er de munt, het basilicum en de erwtjes bij en laat 5 minuten koken. Giet af, vang de bouillon op.
  • 5 Pureer de erwtjes met de gekookte aardappelen en de sesampasta (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het vlees en de aardappelen.
  • 6 Neem het vlees uit de oven en snij in plakjes. Serveer met de erwtjespuree en de geroosterde aardappelen.

Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsgebraad uit de oven
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsgebraad met puree van selder en wortel
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsgebraad met artisjok
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsgebraad Uit De Oven
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept