Mousse van chocolade en platte kaas

8
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatineblaadjes 5 tot 10 minuten in ijskoud water.
  • 2 Kook de melk met 2/3 van de suiker en klop de eidooiers op met de rest van de suiker.
  • 3 Giet eerst een beetje van de kokende melk bij de eidooiers en giet dat ei-melkmengsel bij de rest van de melk. Zet op een zacht vuur en roer verder tot je een dikke massa krijgt. Laat lichtjes afkoelen.
  • 4 Roer de geweekte gelatineblaadjes door de crème anglaise (op 60°C smelt de gelatine maar blijft de gelkracht werken).
  • 5 Klop de room op met de suiker.
  • 6 Spatel de plattekaas door de crème anglaise en doe alles bij de slagroom. Hou 2/3 apart in een kom en spatel het cacaopoeder door de rest van het mengsel.
  • 7 Schep de mousse in lagen in een silicone bakvorm en laat opstijven in de diepvriezer. Ontvorm de mousse een dag voor je hem nodig hebt en laat hem ontdooien in de koelkast.

Mousse van chocolade en platte kaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept