Lamsballetjes met erwten-muntsaus

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snipper fijn. Snij het chilipepertje open in de lengte en verwijder de pitjes. Snipper het vruchtvlees fijn. Hak de gedroogde vruchten grof. Meng ui, lamsgehakt, chilipepertje, gedroogde vruchten, ei en paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van.
  • 2 Doe de olijfolie en de balletjes in een ovenschaal. Laat 25 à 30 minuten roosteren, tot ze goudbruin en gaar zijn. Schud af en toe even met de schaal.
  • 3 Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig in hete olijfolie. Voeg de erwtjes toe en laat 1 minuut stoven. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Haal van het vuur.
  • 4 Voeg de spinazie- en de muntblaadjes toe en mix glad. Kruid met peper en zout.
  • 5 Garneer de gehaktballetjes met muntblaadjes. Serveer de saus bij de gehaktballetjes.

Lamsballetjes met erwten-muntsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Perzische rijst met linzen
20 min
Bekijk recept
Lamskoteletjes met yoghurt-muntsaus
30 min-
Bekijk recept
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsballetjes met pasta pesto
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met lamsballetjes en zure room
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidige lamsballetjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsballetjes met pittige tomatensaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept