Dorade met verse kruiden uit de oven

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de venkel en knolselder schoon. Snij de knolselder in kleine blokjes en de venkel in fijne reepjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht.
  • 2 Fruit de knolselder en venkel in 3 el olijfolie. Doe er de geraspte schil en ¾ van het sap van de sinaasappel bij en laat even inkoken. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de groenten met de rest van het sap in een ingevette ovenschaal.
  • 3 Spoel de vissen, maak insnijdingen in het vel. Steek er een plukje tijm en een laurierblaadje in. Vul de buikholte van de vissen met de rest van de kruiden en enkele plakjes citroen.
  • 4 Leg de vissen op het groentebedje. Snij de rest van de citroen in kwartjes en verdeel ze over de groenten. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met gebakken aardappeltjes of bruin brood.

Dorade met verse kruiden uit de oven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept