Zalm met champagnesabayon

6
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Borstel de champignons schoon en halveer grote exemplaren. Roerbak samen met de knoflook goudbruin in een klontje boter.
  • 2 Voeg de room toe en laat inkoken tot de helft. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Hou warm.
  • 3 Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verwarm de fond. Leg de sjalotjes en de zalm op de bodem van een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Verwarm de fond en schenk samen met 100 ml champagne bij de vis. Schuif 15 minuten in de oven.
  • 4 Breek de eieren in een glazen kom en verwarm au bain-marie op een laag vuurtje. Klop met een garde tot een luchtige crème, voeg al roerend de rest van de champagne toe tot de sabayon in volume is verdubbeld.
  • 5 Serveer de zalmmoten met de boschampignons en dresseer met de champagnesabayon.

Zalm met champagnesabayon is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Champagnesabayon met vanilleijs afgewerkt met een
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep Met Champagnesabayon
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept