Warm gerookte zalm met preistoemp

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak intussen de prei schoon, snij het wit in ringen. Fruit aan in een klontje boter en breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Giet de gare aardappelen af. Pureer ze en roer de gestoofde prei en de zure room erdoor. Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
  • 3 Bak de stukken zalm een tweetal minuten aan beide kanten, in een pan met deksel. Kruid met peper en zout. Zet het vuur af.
  • 4 Prik in elk stukje zalm een takje tijm, steek het in brand met een lucifer en doof de vlammen door het deksel op de pan te zetten. Laat 1 minuut onder deksel en verwijder daarna het deksel. Serveer de stoemp met een stukje warme gerookte zalm.

Warm gerookte zalm met preistoemp is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Preistoemp met zalmworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdkip met preistoemp
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistoemp met paardensteak
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warm winterfruit in kaneelroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelklaarcouscous
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept