Gevulde kalkoenrollade met appeltjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Week voor de vulling het brood in lauw water en knijp uit. Fruit de ui glazig in de boter. Meng alle ingrediënten voor de vulling, kruid met peper en zout.
  • 3 Snij het gebraad open. Schep er de helft van de vulling op. Rol stevig dicht en bind vast met keukentouw. Bestrijk het vlees met olijfolie, kruid met peper. Schroei het rondom dicht. Doe het vlees in een ovenschaal en leg er enkele stukjes boter op. Zet 20 minuten in de oven, bedruip regelmatig met het braadvocht.
  • 4 Spoel de appelen en haal er met een appelboor het klokhuis uit. Halveer de appelen horizontaal en hol de helften nog wat uit. Bestrijk de buitenkant met wat gesmolten boter. Verdeel de rest van de vulling over de appeltjes. Zet ze bij het vlees in de ovenschaal en bedruip met de rest van de boter. Bak nog 30 à 35 minuten mee.
  • 5 Haal het gebraad uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in plakken en serveer met de appeltjes.

Gevulde kalkoenrollade met appeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept