Perentaartje met camembert

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • 2 Snij 4 cirkels van 15 cm doorsnee uit het bladerdeeg. Leg ze op de bakplaten.
  • 3 Vermeng de boter met de suiker en de tijm. Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes peer over het bladerdeeg, tot 2 cm van de rand. Besprenkel met het botermengsel. Vouw de randen lichtjes naar binnen, over de vulling. Kwast de deegranden in met losgeklopt ei.
  • 4 Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de taartjes. Kruid met peper. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en het deeg goudbruin is.
  • 5 Serveer de taartjes met een salade van rucola, zongedroogde tomaatjes en pijnboomboompitten, aangemaakt met olijfolie en balsamicoazijn.

Perentaartje met camembert is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert met verrassing
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Perentaartje met noten en yoghurt-kersenijs
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Perentaartje met gorgonzola
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Perentaartje Met Chocolade-notenijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Perentaartje Van Bladerdeeg Met Spijs En Noten
20-30 min -
Bekijk recept