Varkensfilet, gevulde peertjes met geitenkaas en honingdressing

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Vermeng de geitenkaas met de fijngehakte kruiden, breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Spoel en halveer de peertjes, verwijder het klokhuis. Vul de peertjes met het geitenkaasmengsel. Wikkel rond elk half peertje 2 plakjes gerookt spek. Kwast ze in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 15 à 20 minuten in de oven, tot het spek krokant is en de peertjes net zacht zijn.
  • 4 Kruid de mignonnettes met peper en zout. Schroei ze mooi dicht in een braadpan met een nootje boter. Laat ze 6 tot 8 minuten verder garen in de oven.
  • 5 Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Blus de pan met de porto, voeg de kalfsfond en de balsamicoazijn toe. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Klop een vinaigrette van de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en de honing, kruid met peper en zout. Maak er de sla mee aan. Snij het vlees in mooie plakken, serveer met de peertjes en de salade.

Varkensfilet, gevulde peertjes met geitenkaas en honingdressing is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde bol met pesto-casselerrib
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mango met sinaasappelhoningdressing
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept