Carpaccio van schelvis

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Maak los met een vork, kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  • 2 Snij de gekonfijte citroen doormidden. Snij één helft in fijne reepjes en schep ze door de quinoa.
  • 3 Pers 1 citroen uit en schep het sap samen met 1 el olijfolie door de quinoa. Zet koel.
  • 4 Snij de tweede citroen doormidden en druppel het sap over de vis. Snij de andere helft van de gekonfijte citroen in partjes en beleg de vis ermee. Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten in de koelkast marineren (het citroensap zorgt ervoor dat de vis een beetje ’gaart’).
  • 5 Verdeel de quinoa over de borden en leg er de schelviscarpaccio bij. Werk af met de lente-ui.

Carpaccio van schelvis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept