Hertenfilet met balsamicosausje

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de hertenfilet met peper en zout. Borstel de oesterzwammen droog schoon en halveer grote exemplaren.
  • 2 Verhit 50 g boter en de olie. Schroei het vlees aan alle kanten snel dicht. Haal het uit de pan en hou warm, het moet vanbinnen nog mooi rosé zijn.
  • 3 Voeg de sjalotjes en de knoflook aan het bakvet toe en bak 3 minuten. Blus met de balsamicoazijn. Voeg er de oesterzwammen en de tijm aan toe en doe de fond erbij. Laat 2 minuten zachtjes koken.
  • 4 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in plakken. Besprenkel ze met citroensap en bak ze in de rest van de boter in een andere pan. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren.
  • 5 Snij de hertenfilet in plakjes en serveer met de saus en de gekaramelliseerde appeltjes. Lekker met pommes duchesse.

Hertenfilet met balsamicosausje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Clubgehakt met tomaten, balsamico en basilicum
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata met balsamicosausje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet
220 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met braambessensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met rodewijnsaus
0 min
Bekijk recept