Kip met wittewijnsaus en gebakken aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat afkoelen, pel ze en snij ze in plakjes. Pel de uien en knoflook en snij ze in dunne plakken.
  • 3 Kruid de kip met peper en zout. Bak ze rondom goudbruin in olie, in een pan die in de oven kan.
  • 4 Doe de ui en knoflook bij de kip, bak even mee en blus dan met de wijn en de bouillon. Zet 25 minuten in de oven. Schenk er de room bij en laat nog 10 minuten garen.
  • 5 Bak de aardappelen goudbruin in boter en olie. Kruid met peper en zout. Serveer ze met de kip en werk af met bieslook.

Kip met wittewijnsaus en gebakken aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept