Pompelmoessalade met artisjokharten

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de artisjokharten en snij ze in partjes, besprenkel met citroensap. Pel de pompelmoezen à vif – tot op het vruchtvlees – en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
  • 2 Meng het sap met de honing, de azijn en de olie. Roer tot een vinaigrette. Breng op smaak met chili, peper en zout.
  • 3 Laat de olijven uitlekken. Snipper daarna enkele olijven fijn en meng dit samen met de kruiden door de vinaigrette.
  • 4 Spoel de sla en laat uitlekken. Meng met de artisjok, de pompelmoespartjes en de olijven. Lepel er de dressing over en serveer.

Pompelmoessalade met artisjokharten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pannenkoeken met pompelmoessalade en karamel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde kip met pompelmoessalade
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade
45 min
Bekijk recept