Groenteburger met wortelsalade

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de bieten met olijfolie en kruid ze met zout. Zet ze een halfuur in de oven. Laat afkoelen, pel en snij in blokjes.
  • 2 Maak de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, en laat afkoelen. Pel en snipper de ui, stoof ‘m in olijfolie en laat afkoelen.
  • 3 Spoel de bonen en laat uitlekken. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Schraap de wortelen en snij in plakjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de paksoi en snij in stukken.
  • 4 Stoof de wortelen met de knoflook en de harissa in olijfolie. Blus met de wijn. Voeg de kikkererwten en de tomatensaus toe. Stoof nog even en haal van het vuur af. Doe er de paksoi en peterselie bij en laat afkoelen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 5 Mix de rijst fijn met de bonen, de biet, knoflook, gestoofde ui, appelazijn, peterselie, koriander en tijm. Kruid met peper en zout. Kneed er de bloem door, vorm er burgers van en zet een halfuur in de koelkast.
  • 6 Bak de burgers op een zacht vuurtje. Serveer ze met de wortelsalade. Werk af met een takje groen.

Groenteburger met wortelsalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsalade met sinaasappel en honing
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde zalmfilet met komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veterbolletjes
- 10 min-
Bekijk recept

Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse groenteburger met komkommersalade
15 min
Bekijk recept
Groenteburger met spinazie en zoete-aardappelfrites
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaburger met wortelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept