Pasta met rivierkreeftjes en citroen-ricottapesto

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Snij het pepertje in ringen. Hak het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
  • 2 Meng in de keukenmachine 1 eetlepel geraspte citroenschil met ricotta, het basilicum en de helft van de parmazaan tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm de passata en kriud met oregano, peper en zout. Meng de penne met de passata.
  • 4 Verhit een pan met olijfolie. Bak er de rivierkreeftjes met het chilipepertje en de amandelschilfers even in aan.
  • 5 Verdeel de pasta over borden, lepel er wat van de ricottapesto over en wat gebakken rivierkreeftjes. Werk af met een blaadje basilicum.

Pasta met rivierkreeftjes en citroen-ricottapesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Minestrone met ricottapesto
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept