Scampi's met Thaise curry

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi’s en maak ze schoon. Maak alle groenten schoon en snij de paprika, rode ui en wortel in reepjes, de lente-ui in schuine stukken, de broccoli in roosjes. Kook de rijst.
  • 2 Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn. Snipper 1 stengel citroengras fijn. Pel 1 sjalot en snij ze grof. Schil en rasp de gember. Pureer in een vijzel of een hakmolentje de chilipeper met het citroengras, de sjalot, knoflook, gember, kurkuma, komijn, kaneel, koriander en ansjovis. Voeg wat olie toe tot je een smeuïge currypasta krijgt.
  • 3 Verhit wat olie in een wok en bak er de scampi’s in. Haal ze uit de wok.
  • 4 Doe de groenten en de twee overige stengels citroengras (niet versneden) in de wok en roerbak ze even. Voeg 2 eetlepels van de currypasta toe, samen met de kokosmelk en de room. Laat indikken en kruid met peper en zout.
  • 5 Laat de scampi’s opwarmen in de pan. Serveer de curry met rijst en werk af met verse kruiden naar smaak.

Scampi's met Thaise curry is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept