Fish sticks met frietjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de saus. Plet de hardgekookte eieren. Pel en snipper de sjalot. Snipper de verse kruiden. Hak de augurken en de kappertjes fijn. Meng alles met de mayonaise. Doe er de geraspte citroenschil bij. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel ze en dep ze goed droog. Bak ondertussen de frietjes in kleine porties in de frituur voor een eerste keer op 140°C.
  • 3 Meng het paneermeel met de cayennepeper en zout. Wentel de visfilets eerst door bloem, dan door eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak ze goudbruin in een mengsel van olie en boter.
  • 4 Bak de frietjes voor een tweede keer op 180°C. Serveer ze met een schep tartaarsaus, de vis, de partjes citroen en de sla.

Fish sticks met frietjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipreepjes met groene curry
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekruid varkensgehakt in slablad
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept