Erwtjesstoemp met gehakt

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze beetgaar. Laat de erwtjes ontdooien.
  • 2 Pel en snipper de ui, stoof ‘m glazig in een nootje boter en doe er de erwtjes bij. Stamp de aardappelen fijn met de room. Doe er de erwtjes bij en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 3 Bak het gehakt rul in wat boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Maak de bechamelsaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de melk bij en laat indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 5 Beboter een ovenschaal en schik er de bloemkoolroosjes in. Schenk er de bechamelsaus op. Verdeel er het gehakt over en daarna de erwtjesstoemp. Bestrooi met de kaas en laat kleuren onder de grill.

Erwtjesstoemp met gehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept