Griet met geroosterde broccoli en amandel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit 80 g boter en 3 el olijfolie in een pan. Bak de vis langs beide kanten goudbruin en lepel er de vetstof regelmatig over, kruid met peper en grof zeezout.
  • 2 Leg de grietmoten in een ovenschaal, leg er de citroentijm en rozemarijn bij en giet er het bakvocht uit de pan over.
  • 3 Spoel de broccoli, verdeel in roosjes. Blancheer ze kort in gezouten water en laat goed uitlekken. Doe ze in een ovenschotel en sprenkel er olijfolie, amandelschilfers en knoflook over.
  • 4 Zet de broccoliroosjes samen met de vismoten 10 minuten in de oven. Bedruip de moten regelmatig met het braadvocht.

Griet met geroosterde broccoli en amandel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept