Zeebaars met puree van zoete aardappelen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer ze met een klontje boter en 50 ml room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Spoel en hak de kruiden. Pel en snipper de sjalot, stoof 'm glazig in olie. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Blus met de wijn en de visfond en breng al roerend aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.
  • 3 Doe de kruiden bij de saus en mix ze fijn. Schenk ze eventueel door een zeef. Doe er dan de rest van de room bij en laat verwarmen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • 4 Spoel de vis, dep 'm droog en kruid met peper en zout. Bak de filets in olie, eerst 5 minuten op de velkant, dan 2 minuten op de andere kant. Serveer met de aardappelpuree en de saus. Werk af met een plukje groen.
  • 5 Lekker met gestoofde paprika.

Zeebaars met puree van zoete aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept