Chocolade-nougat ijstaart

8
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de chocolade met de helft van de slagroom en de amaretto au bain-marie. Roer om tot een egaal mengsel.
  • 2 Klop de rest van de slagroom stijf.
  • 3 Doe de suiker en 80 ml water in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de siroop 118°C worden, gebruik een kookthermometer.
  • 4 Klop de eidooiers tot ze wit romig kleuren. Giet er in een straaltje de suikersiroop bij en klop verder tot het mengsel afgekoeld is tot ongeveer 37°C. Roer er de gesmolten chocolade door en vervolgens de opgeklopte room. Zet 1 uur in de koelkast om af te koelen.
  • 5 Hak de nougat in stukjes en roer ze door het mengsel. Doe alles in een vorm met een inhoud van 2 liter en zet een nachtje in de diepvriezer. Ontvorm de taart door de vorm een beetje warm te maken met heet water. Werk af met wat frambozen, poedersuiker en cacaopoeder.
  • 6 Gebruik voor de taart een vorm met een inhoud van 2 liter

Chocolade-nougat ijstaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept