Pasta met rode poon

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de asperges schoon en snij ze in beetklare stukken. Spoel de kerstomaten, lente-ui en kervel. Blancheer de asperges gedurende 8 minuten in gezouten kokend water.
  • 2 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Fruit sjalot en peterselie in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even inkoken. Blus met de witte wijn en breng op smaak met peper en zout, voeg de gesnipperde basilicum toe. Roer de pasta door de saus.
  • 3 Bak de poonfilets langs beide kanten in wat boter met olijfolie, kruid met peper en zout. Warm de geblancheerde asperges en de lente-ui in wat olijfolie op.
  • 4 Verdeel de pasta over borden, leg er de aspergestukken, kerstomaten en lente-ui bij. Werk af met de kervel, basilicum en fleur de sel.

Pasta met rode poon is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept