Hertenfilet in notenkorst

6
60 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalotten en fruit ze in 'n beetje boter. Voeg honing toe en laat karamelliseren. Blus met de wijn en 200 ml water tot de sjalotten helemaal onder staan. Laat zo'n 90 minuten op een zacht vuur garen tot de sjalot helemaal stroperig wordt. Voeg, indien nodig, tussentijds een beetje water toe.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten, walnoten en amandelen grof, snij de abrikozen in fijne blokjes. Meng de gehakte noten met de abrikoos en de panko. Voeg olijfolie toe en meng tot een crumble.
  • 3 Kruid het vlees met peper en zout. Doe wat van de crumble op een groot bord en wentel er de hertenfilet door. Verhit 2 el boter en 2 el olijfolie in een pan, bak het vlees rondom goudbruin.
  • 4 Leg het in een ovenschaal, bestrooi met extra crumble en laat nog 5-10 minuten verder garen in de oven, tot het mooi rosé is. Neem uit de oven en laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij in plakjes en lepel er de sjalotsaus bij.

Hertenfilet in notenkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel
17 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei met amandelkorst en beurre blanc
45 min-
Bekijk recept
Kipfingers met notenkorst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kaas in een notenkorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met braambessensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met rodewijnsaus
0 min
Bekijk recept
Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet
220 min Hoofdgerecht
Bekijk recept