Côte à l’os met champagnesaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peertjes. Breng de rode wijn met de suiker en het kaneelstokje aan de kook. Leg er de peertjes in en vul aan met water, tot ze onderstaan. Laat 35 minuten op een zacht vuur garen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid het vlees met peper, fleur de sel en tijm, en bak het aan beide kanten goudbruin in een klont boter en een scheut olijfolie. Leg het in een schaal en zet 20 minuten in de oven.
  • 3 Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat boter. Doe er de fond en schuimwijn bij en laat even inkoken. Doe er dan de room bij en laat de saus verder inkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • 4 Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Warm de veenbessencompote op. Snij het vlees in plakjes, serveer met de saus, peertjes en compote. Lekker met aardappelgratin.

Côte à l’os met champagnesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade Van Gestoomde Garnalen En Champagnesaus
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Côte a l'os grillen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept