Crème karamel met zoute boter

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week voor de vanillecrème de gelatine 10 minuten in koud water. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Verwijder het vanillestokje, schraap het uit en doe het vanillemerg weer bij de melk.
  • 2 Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers wit-romig met de suiker. Schenk er de hete melk bij en blijf kloppen. Giet het mengsel in een pan en laat, onder voortdurend roeren, op een zacht vuurtje indikken. Neem van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op.
  • 3 Doe voor de karamel de suiker in een pannetje. Verwarm tot de suiker gesmolten is en goudgeel kleurt. Neem van het vuur. Voeg eerst de boter toe, meng er dan 3 eetlepels water door. Warm op zacht vuur nog 2 minuten door.
  • 4 Meng de karamel door de vanillecrème. Zet even in de koelkast.
  • 5 Klop de eiwitten tot pieken. Spatel ze voorzichtig door de afgekoelde crème. Verdeel de crème over kopjes of glaasjes. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Werk vlak voor het serveren naar smaak af met verkruimelde koekjes en gedroogd fruit.

Crème karamel met zoute boter is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept