Confituur van aalbessen en perzik

60 min
Ontbijt
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en halveer de perziken (dompel ze eventueel even onder in kokend water, spoel meteen met ijskoud water). Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 2 Doe de perzikblokjes in een pan met de helft van de suiker en het citroensap. Laat 1 uur trekken. Breng aan de kook en laat 15 minuten borrelen, tot de vruchten uit elkaar vallen.
  • 3 Ris de bessen van de takjes, spoel en dep droog. Voeg ze met de rest van de suiker bij de perziken en laat nog 15 minuten pruttelen, of tot de confituur indikt.
  • 4 Verdeel de confituur over de gesteriliseerde bokaaltjes. Dek meteen af en laat afkoelen.

Confituur van aalbessen en perzik is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept