Kip met vergeten groenten en kalepesto

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en de pastinaak. Snij ze in de lengte in kwarten. Doe een scheutje olijfolie in een ovenschotel en leg er de pastinaak en de wortel in. Doe er opnieuw een scheutje olijfolie over en kruid met peper en zout. 
  • 2 Vul de kip met citroentijm en 1 in stukken gesneden citroen. Leg de kip in de ovenschotel. Overgiet de kip met citroentijm en strooi er nog wat citroentijm over.
  • 3  Leg de kip bij de gesneden groenten in de ovenschotel. Kruid met kippenkruiden. Snij de andere citroen en leg de stukjes naast de kip. Plaats een uurtje in de oven.
  • 4 Maak een pesto door naar smaak wat rauwe kale, amandelen, olijfolie, look en parmezaan te mixen. Serveer alles samen. 

Kip met vergeten groenten en kalepesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met vergeten groenten en kalepesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept